Skip to content

Vrijwilligers Steunpunt Ameland

Het Vrijwilligers Steunpunt Ameland is opgezet voor vrijwilligers en organisaties die (grotendeels) met vrijwilligers werken. Wij hebben tussen vrijwilligers en organisaties een makelaarsfunctie.
Organisaties kunnen hun vacatures aanmelden bij het Steunpunt.

Mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen kunnen zich bij ons laten inschrijven en zo nieuwe vacatures ontvangen.

Alle vrijwilligersvacatures die bij ons binnenkomen worden op onze website geplaatst en komen in mappen verspreid over alle dorpen te liggen. Zo kunnen vrijwilligers bekijken of er voor hen een passende vacature is. Ook kijken wij in ons bestand of er vrijwilligers zijn die mogelijk interesse hebben in uw vacature.
Zij krijgen van ons de vacature digitaal toegezonden en kunnen naar u toe reageren.

Wij kunnen om privacy redenen geen adressen van vrijwilligers aan uw organisatie verstrekken.Deze service kunt u zien als een makelaarsfunctie van het steunpunt.

U kunt uw vacature op laten nemen in het vacaturebestand van het Steunpunt. Hiervoor kunt u het formulier “melding vrijwilligersvacature” invullen. U vindt het formulier onderaan deze pagina.
Ook kunt u uw vacature telefonisch aan ons doorgeven.

Zo proberen wij vraag en aanbod zoveel mogelijk bij elkaar brengen.

Als Vrijwilligers Steunpunt staan wij open voor uw vragen over vrijwilligerswerk en hopen u te kunnen helpen met problemen die u binnen uw organisatie tegenkomt. Denk bijvoorbeeld eens aan het organiseren van een cursus waarvoor uw organisatie te weinig deelnemers heeft maar welke misschien samen met andere organisaties wel uitvoerbaar is.

Maatjes project

Bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Maatjes kunnen zowel emotionele als praktische steun bieden. Dit kan op vele gebieden zijn, denkt u bijvoorbeeld aan: iemand die eenzaam is, iemand die een luisterend oor nodig heeft, ontlasten van een mantelzorger, iemand die niet zelfstandig ergens op af durft te stappen, of iemand die door een beperking niet alleen de deur uit kan.
Als maatje kunt u allerlei activiteiten ondernemen met de hulpvrager. Denk aan: wandelen, koffiedrinken, fietsen, winkelen, creatief actief zijn etc. Maar als maatje bent u geen verzorger, boodschapper of klusser.

Wat vragen wij?
– je bent een stabiel persoon die goed kan luisteren
– niet oordelend, kan iemand in zijn waarde laten
– goede communicatieve vaardigheden
– gaat zorgvuldig om met privacy van de hulpvrager
– bereid je voor minstens een jaar te verbinden aan onze organisatie

Wat bieden wij?
– ondersteuning bij vragen
– gesprekken met andere maatjes
– een mogelijkheid om iets te betekenen voor een ander
– reiskostenvergoeding

Vacatures

Wij zijn altijd opzoek naar enthousiaste vrijwilligers. Neem vooral contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact opnemen
Zoeken